Over ons

Ontzorgen en ontlasten

Stichting Merakel is een stichting van ouders, voor ouders. Kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking vragen meer zorg dan gebruikelijk. Bij Stichting Merakel nemen wij die zorg (gedeeltelijk) over, zodat jij ook de rest van het gezin de aandacht kunt geven die het verdient.

Ons verhaal

Ervaringsdeskundigen

De initiatiefnemers van Merakel ervoeren dagelijks hoe groot de druk was in hun gezinnen door de bijzondere zorg die hun gehandicapte kind nodig had. Uitjes werden niet gepland en zelfs bij de eetmomenten moest het hele gezin zich aanpassen naar het gehandicapte kind.  Om die reden zochten zij naar mogelijkheden wat hen in staat stelde hun kinderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Het idee van Stichting Merakel was geboren!

Nu, zo’n 13 jaar later, werken we bij Merakel met een team van 20 vaste begeleiders. Iedere groepsbegeleider heeft een afgeronde zorgopleiding, aangevuld met specialisaties en/of extra cursussen. Van die groepsbegeleiders zijn er een heel aantal persoonlijk begeleider van een van onze cliënten, een vast gezicht als aanspreekpunt.

Daarnaast hebben wij jaarlijks twee scholingsdagen waarin wij het personeel extra scholen in de meest uiteenliggende onderwerpen en krijgen we steun van vrijwilligers, ook zij zijn allemaal geschoold/gescreend en uitermate geschikt om uw kind een veilig thuis te bieden.

Organisatie

Wie, wat, waar?

Ons team

Wij werken uitsluitend met deskundig personeel en gecertificeerde vrijwilligers (VOG). Bekijk bij wie jouw kind terecht komt!

Organisatie in beeld

Bij Merakel zijn we graag open over alles. Lees hier meer over onze organisatiestructuur, bekijk certificaten en krijg inzicht in jaarverslagen.

Werken bij..

Bij Merakel zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers en bieden leerzame stageplekken. Bekijk hier de openstaande vacatures.

neem contact op

Wij helpen je graag.

Bij Merakel kijken we graag samen naar een oplossing die bij jouw kind en het gezin past. Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Wij helpen je graag.

(0228) 52 15 50
info@merakel.nl

P.J. Jongstraat 45
1614 LB Lutjebroek
Noord-Holland

IBAN: NL82RABO0117690910
KVK: 37123653
* IK WIL DONEREN *