Navigatie Link overslaanHome » Over Merakel » Vrijwilligers

In ons logeerhuis zijn vrijwilligers welkom!!

Hoe en waar is uw hulp gewenst

Functie: Activiteitenbegeleider


A.
Hulp bij het aanbieden van activiteiten naast de basiszorg, zodat meer individuele aandacht mogelijk is. De activiteiten zijn o.a. wandelen, knutselen, spelletjes doen, zwemmen, naar de kinderboerderij gaan. Daarnaast zal de vrijwillige medewerker ook mee helpen met de gewone dingen van alle dag zoals helpen met eten en boodschappen doen. Goed kunnen samenwerken en flexibiliteit zijn specifiek belangrijke eigenschappen voor deze functie.
Wanneer:  in overleg.


B.
Voor de jongens van ons logeerhuis zijn we op zoek naar iemand die met hen typische jongens activiteiten wil ondernemen, zoals timmeren, voetballen, hutten bouwen etc. Eigen initiatief, verantwoordelijkheidsgevoel en enthousiasme voor deze activiteiten zijn specifiek belangrijk voor deze functie.
Wanneer:  zaterdag in de even weekenden tussen tien en vijf uur in overleg.


Functie: Chauffeur

Voor uitstapjes kunnen we een chauffeur gebruiken die met een aangepaste bus kan rijden, zodat de groepsleiding op de weg er naar toe de kinderen in de gaten kan houden. Terplekke is het fijn als de vrijwillige medewerker helpt met bijvoorbeeld het duwen van een rolstoel.
Daarnaast zijn we blij als medewerkers leuke ideeën hebben en mee willen helpen met het organiseren van uitstapjes, evenementen en / of feestelijke gebeurtenissen.

Voor deze functie is flexibiliteit belangrijk.
De uitstapjes zullen meestal een maand van te voren gepland worden, maar het kan gebeuren dat er op korter termijn een beroep wordt gedaan op de chauffeur.

Functie: Muziekbegeleider

Samen muziek maken is voor alle kinderen van het logeerhuis een leuke activiteit
We zoeken iemand die op muzikaal gebied iets kan betekenen voor onze kinderen, bijvoorbeeld iemand die graag zingt met kinderen en / of graag met kinderen een muziekinstrument bespeelt. Dit kan individueel of met een groep gebeuren.
Groepsleiding is op de achtergrond aanwezig.
Wanneer: 1 keer per maand bijvoorbeeld een uurtje op zaterdagochtend.

Functie: Zwembegeleider

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die met een jongere met een (ernstige) meervoudige beperking, in de Waterhoorn wil zwemmen. Op woensdag ochtend van 10.00-12.00 uur wordt daar gezwommen met een klein groepje jongeren van de dagbesteding. Er is altijd begeleiding bij aanwezig. De jongeren genieten enorm van het water en het vrije gevoel dat zij ervaren, door de inzet van vrijwilligers kunnen er meerdere jongeren mee met deze activiteit.

Het is mogelijk dat de vrijwilliger om 10:00 uur bij het zwembad in Hoorn aanwezig is. Maar het is ook mogelijk dat de vrijwilliger vanaf Merakel mee rijdt. Dan veranderen de tijden alleen iets dan is het van 9:30 tot ongeveer 12:30 uur.

Functie: Kook begeleider

Wij willen graag iemand die het leuk vindt om met de kinderen te bakken of koken. 
Aan het einde van de middag zal dan samen met een of meerdere kinderen het eten klaar gemaakt en bereid worden.
Er is een vaste begeleidster aanwezig die hierbij ook kan ondersteunen.
Wanneer: Van 16.00 tot 18.00 uur in overleg welke dagen.

Wat verwachten wij?

Vrijwilligerswerk is niet vrijblijvend. Ook al is het vrijwillig, er wordt op de vrijwillige medewerker gerekend. Daarom vragen we van onze vrijwilligers dat ze zich op een regelmatige basis inzetten, ook voor de herkenbaarheid naar onze gasten toe. We vinden het belangrijk dat onze vrijwilligers openstaan voor de doelgroep en bereid zijn zich erin te verdiepen. Ook spontaniteit, initiatiefkracht, enthousiasme, creativiteit, gevoel voor humor en gezelligheid zijn eigenschappen die de organisatie op prijs stelt. 

En wij vragen van de vrijwilligers een verklaring omtrent gedrag.

Wat bieden wij?

Een nieuw enthousiast team van begeleiders die in een prettige huiselijke sfeer er een gezellig verblijf voor de gasten van maken.
Jaarlijks wordt er een barbecue gehouden met bestuur, personeel en vrijwilligers. De vrijwilligers zijn verzekerd als ze bij Merakel aan het werk zijn. Een kortingskaart van HPF.

Iets voor jou?

Spreekt deze vorm van kleinschaligheid opvang u aan en wilt u hier een steentje aan bijdragen, of heeft u vragen, neem dan contact op met:

Stichting Merakel
P.J. Jongstraat 45
1614LB Lutjebroek
Tel: 0228-521550

Heeft u vragen en of opmerkingen kunt u mailen naar Merakel of bellen met:

Angela Slagter 06-10160104, Martin Ligthart 06-37519950
Bij voorkeur op maandag t/m vrijdag van 13.30 tot 17.00.