Navigatie Link overslaanHome » Over Merakel » Organisatie » Clientenraad

De cliëntenraad

Stichting Merakel heeft op basis van de Wmcz (wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen) en de Governance code 2017/kleinschalige zorg in overleg met de ouderraad besloten om de ouderraad om te vormen tot een officiële cliëntenraad.

Daarnaast hecht het bestuur veel waarde aan de kwaliteit van zorg,- en dienstverlening alsmede aan de klantgerichtheid naar - en tevredenheid van haar cliënten. 

Hierbij gaat het er uiteindelijk om een voor alle partijen prettige situatie te creëren die recht doet aan de belangen van de zorgvrager, diens ouders/ vertegenwoordigers en aan de organisatie en haar medewerkers.

De cliëntenraad heeft informatierecht en adviesrecht op essentiële thema’s ten aanzien van het beleid van de organisatie met betrekking tot inhoudelijke zorg en begeleiding-, financiële en facilitaire zaken. De zorg wordt indirect gefinancierd door de cliënten en daarom is het belangrijk dat de cliënten inspraak hebben in de uitgaven die de stichting doet.

De cliëntenraad bestaat uit de volgende leden :

Mark Wijnen, voorzitter

Mats Boots, lid

Mijn naam is Mats Boots en ben woonachtig in Venhuizen.

Mijn zoon Joep is regelmatig te gast op Merakel.

Met een grote glimlach gaan we altijd lekker naar Merakel, Dirk Scheele op in de auto, en met vaak een nog grotere glimlach haal ik hem dan weer op.

Joep is happy op Merakel, dat voel en merk ik aan alles, en ja hoe cliché.. maar als je kind blij is, dan wordt je als ouder toch ook weer een stukje meer blij.

Dit is ook precies de reden waarom ik in de cliëntenraad zitting heb genomen.
Ik wil graag dat kinderen met een glimlach naar Merakel blijven gaan en hierin speelt de cliëntenraad een grote rol.

Een extra oogje in het zeil houden en zorgen dat de gehele organisatie elke keer weer in niveau kan groeien, zo blijven de kinderen blij en alle medewerkers ook.

Renate Bankras, Lid

Ari v. Hinte, Lid