Navigatie Link overslaanHome » Over Merakel

De initiatiefnemers en het ontstaan van Merakel

De initiatiefnemers Martin Ligthart en Angela Slagter-Kroezen zijn beide ervaringsdeskundigen, beiden zijn ouders van een meervoudig gehandicapt kind.

Angela is getrouwd met Nico Slagter en moeder van 4 kinderen en al jaren werkzaam in diverse functies in de gezondheidszorg.
Martin woont samen met Diana en is vader van 6 kinderen.
Van beroep projectleider in de metaalindustrie met een ruime ervaring in verbouwen en aanpassen van behuizing, met daarnaast veel technisch inzicht.

Ook hebben beide in de gemeenschap Lutjebroek al een en ander aan vrijwilligerswerk gedaan. Martin is voorzitter van het Oranje comité, Angela heeft zich ingezet bij de SJJL(stichting jeugd en jongerenwerk Lutjebroek), is betrokken geweest bij het opzetten van dorpsblad de Cirkel en heeft  4 jaar in de redactie gezeten, zij is onlangs gestopt als voorzitter van verenigingsgebouw “de Wurf”. Op dit moment heeft zij op voordracht van de cliëntenraad zitting in de klachtencommissie cliënten van Leekerweide en Esdege/Reigersdael (dit zijn zorginstellingen in de gehandicaptensector)

Wij ervaren dagelijks hoe groot de druk in onze gezinnen is door de bijzondere zorg die onze kinderen van ons vragen en hoeveel er soms geschipperd moet worden om het iedereen naar de zin te maken. Daarom zoeken wij naar mogelijkheden waardoor wij langer in staat zijn om onze kinderen zolang als mogelijk thuis te laten wonen. Wij weten dat we niet de enigen zijn en er lang niet altijd flexibele oplossingen voor handen zijn. Je praat hierover met elkaar en van het een komt dan het ander.

In november 2005 kwam de pastorie te huur. Wij trokken de stoute schoenen aan en zijn gaan kijken. Het pand voldoet volkomen aan wat je zou willen voor je kind. Ruim, sfeervol, veilig, een grote tuin met veel speelmogelijkheden en een goede bereikbaarheid. Op loopafstand ligt park de “Woid” waar een kinderboerderij is en waar een gloednieuwe speeltuin staat. De bakker, slager en de supermarkt zijn in de buurt. En zo begint dan een nieuw avontuur. In januari 2006 is Stichting Merakel opgericht.

In december 2006 zijn wij voor het eerst open gegaan. Mede dankzij grote inzet en steun van Diana en Nico en niet te vergeten Deedy, Beau, Britt, Koos, Jan, Ruud en Paul die toch met regelmaat in de eerste drukke periode hun ouders hebben moeten missen is het geheel tot stand gekomen en daar zijn we erg blij mee.