wat we doen

Voor iedereen iets

Geschikte zorg, voor (bijna) iedereen.

Doelstelling en zorgaanbod

Het doel van Stichting Merakel is het bieden van kleinschalige, huiselijke en flexibele opvang aan kinderen en jongvolwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Dit ter ontlasting van de gezinssituatie waardoor cliënten en hun ouders c.q. wettelijke vertegenwoordigers langer in staat zijn om bij elkaar te kunnen blijven wonen.

Zorgaanbod

wat we doen

Dagbesteding

Stichting Merakel biedt ook dagbesteding aan jongvolwassenen met een (ernstige) meervoudige beperking. De dagbesteding wordt vijf dagen per week aangeboden van maandag t/m vrijdag. De dagbesteding vindt plaats in onze dagbestedingslocatie in buurthuis de Wurf. Jongeren die niet alle vijf de dagen willen komen, zijn bij Merakel ook van harte welkom. Het vervoer van en naar de dagbesteding wordt door Stichting Merakel verzorgt, hiervoor brengt de stichting kosten in rekening aan de cliënt.

De activiteiten die tijdens de dagbesteding aangeboden worden zijn een combinatie van: 

  • Werkactiviteiten (o.a. het dorpsblad rond brengen, glaswerk weg brengen, naar de markt gaan, boodschappen doen en brood halen)
  • Praktische vaardigheden (huishoudelijke werkzaamheden m.b.v. de methode “Ervaar het maar”)                           
  • Ontspanningsactiviteiten (o.a. muziek en sensopathische activiteiten)
  • Bewegingsactiviteiten (zwemmen, huifbedpaardrijden, fietstrainer en fietsen op de duo fiets).

Voor elke cliënt van de dagbesteding wordt een ondersteuningsplan opgesteld. In dit ondersteuningsplan zijn de persoonlijke doelen voor en behoeftes van de cliënt vastgelegd. Aan de hand van dit ondersteuningsplan wordt er per cliënt een weekprogramma gemaakt voor de dagbesteding. De activiteiten in het weekprogramma zijn er opgericht de cliënt te stimuleren in zijn ontwikkeling en te voldoen aan de behoeftes van de cliënt. Het ondersteuningsplan wordt minimaal 2x per jaar besproken met de mentor, curator, ouder of wettelijke vertegenwoordiger van de cliënt. 

Buitenschoolse opvang

De Buitenschoolse Opvang van Stichting Merakel bestaat uit; voor- en naschoolse opvang, dagbesteding tijdens de weekenden en vakanties, logeeropvang (zowel door de weeks, tijdens vakanties als in het weekend) en individuele ondersteunende begeleiding bij Merakel

Buitenschoolse opvang is met name gericht op het zorgen voor een leuke vrijetijdsbesteding voor uw kind.

Tijdens de buitenschoolse opvang wordt er gekeken naar de individuele wensen en behoeften van elk kind. Onze doelstelling is dat wij regelmatig in kleine groepjes activiteiten ondernemen zodat de rust bewaard blijft.

De activiteiten die zoal gedaan worden zijn:

  • Bij Merakel: knutselen/tekenen, koken/bakken, muziek maken, computeren, snoezelen, buiten spelen etc.
  • Buiten Merakel: wandelen, boodschappen doen, naar het zwembad, de natuur in, naar een speeltuin, naar een dierentuin, naar een attractiepark etc.

Deeltijdwonen

Stichting Merakel biedt ook deeltijd wonen aan jongvolwassenen met een beperking.
Het doel hiervan is de jongeren en de ouders te laten wennen aan het niet meer volledig thuis wonen. Het is een tussenstap naar het uiteindelijke ‘begeleid zelfstandig wonen’. Tijdens het deeltijd wonen wordt met name gewerkt aan het vergroten van de zelfstandigheid in de persoonlijke verzorging en het verrichten van huishoudelijke taken maar is er ook tijd voor ontspanning en invulling van vrije tijd.

Momenteel is het mogelijk om bij Stichting Merakel op elke dag van de week gebruik te maken van het deeltijd wonen. Indien u interesse heeft in het deeltijd wonen neem dan contact op met de coördinator Zorg en Kwaliteit, er is namelijk nog plek.

Thuisbegeleiding

Stichting Merakel biedt ook thuisondersteuning. Het doel van thuisondersteuning is het overnemen van de zorg, zodat ouders de handen vrij hebben om tijd te besteden aan de andere kinderen in het gezin, een huishoudelijke klus of zichzelf. Tijdens de thuisondersteuning krijgt het kind één op één ondersteuning, leert vaardigheden ontwikkelen en bouwt een relatie op met iemand buiten zijn eigen kring. Dit werpt soms een nieuw licht op de mogelijkheden van het kind. Thuisondersteuning heeft oog voor alle betrokkenen. Zowel voor het kind als voor de gezinsleden daar omheen.

Thuisondersteuning kan hulp bieden bij:
– Het ontwikkelen van vaardigheden
– Vrijetijdsbesteding
– Dagelijkse dingen zoals eten, omkleden en persoonlijke verzorging
– Trainingen en oefeningen voor fysiotherapie, logopedie en zelfredzaamheid
– Vragen die te maken hebben met de handicap

Aanmelden of meer info

Samen kijken we naar jouw wensen

Heb je op basis van bovenstaande gegevens een keuze kunnen maken, of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in. We doen er alles aan je zo snel mogelijk te antwoorden.

LET OP: WEES IN JE BERICHT ZO UITGEBREID MOGELIJK. WELKE DAGEN, HOEVEEL KINDEREN, TIJDEN ETC.

neem contact op

Wij helpen je graag.

Bij Merakel kijken we graag samen naar een oplossing die bij jouw kind en het gezin past. Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Wij helpen je graag.

(0228) 52 15 50
info@merakel.nl

P.J. Jongstraat 45
1614 LB Lutjebroek
Noord-Holland

IBAN: NL82RABO0117690910
KVK: 37123653
* IK WIL DONEREN *