wat we doen

Voor iedereen iets

Geschikte zorg, voor (bijna) iedereen.

Stichting Merakel biedt kleinschalige en flexibele opvang voor kinderen en jong volwassenen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking. Er wordt gewerkt vanuit de behoefte van elk kind/jongere en we spelen flexibel en creatief in op deze zorgvraag. Bejegening van het kind/jongere vindt plaats op basis van respect. De ouders of vertegenwoordigers worden betrokken bij de evaluaties van de door hun kind/jongere ontvangen zorg-/dienstverlening.

Zorgaanbod

wat we doen

Dagbesteding

Van ma t/m vr, voor jong volwassenen met een (ernstige) meervoudige beperking. De dagbesteding is er op gericht een stimulerende en uitdagende dag invulling aan deze jongeren te bieden. Activiteiten die gedaan worden zijn afgestemd op de zorg-/begeleidingsbehoefte en het niveau van de individuele jongere. De gebieden waarop de activiteiten aangeboden worden zijn: praktische vaardigheden, bewegingsactiviteiten en sensopatische activiteiten. Maar ook het leren werken met de touchscreen, het vergroten van de zelfredzaamheid en het aanbieden van ontwikkelingstimulerend materiaal zijn aandachtsgebieden.

Deeltijdwonen

Merakel biedt deeltijd wonen aan jong volwassenen  met een beperking. Het doel hiervan is de jongere(en de ouders) er langzaam op voor te bereiden dat zij niet meer volledig thuis wonen. Dit is een tussenstap naar het uiteindelijke begeleid zelfstandig wonen. Tijdens het deeltijd wonen wordt met name gewerkt aan het vergroten van de zelfstandigheid in de persoonlijke verzorging en huishoudelijke klusjes maar er is ook tijd voor ontspanning en invulling van vrije tijd. Op dit moment wordt er deeltijd gewoond op dinsdag, woensdag en donderdag. Andere dagen zijn mogelijk in overleg.

Logeeropvang

Weekend- en vakantieopvang, en door de weeks logeren. Opvang voor 1 of meerdere nachten logeren. Activiteiten die gedaan worden zijn afgestemd op de zorg-/begeleidingsbehoefte en het niveau van het individuele kind. O.a. buiten spelen, spelletjes spelen, wandelen, fietsen, zwemmen, boodschappen doen, koken/bakken, snoezelen, naar een kinderboerderij/bos/dierentuin/pretpark, aansluiten bij activiteiten die in de buurt georganiseerd worden etc.

Buitenschoolse opvang

Voor- en naschoolse opvang , weekend- en vakantieopvang, thuisbegeleiding, oppas, kortdurend verblijf, ondersteunende begeleiding dag en individueel. Opvang voor een dag of dagdeel. Activiteiten die gedaan worden zijn afgestemd op de zorg-/begeleidingsbehoefte en het niveau van het individuele kind. O.a. timmeren, knutselen, klussen, buiten spelen, computeren, spelletjes spelen, wandelen, fietsen etc.

Thuisbegeleiding

Het bieden van begeleiding/ondersteuning in de thuissituatie ter ontlasting van ouders en/of als professionele oppasfunctie voor kinderen en jongeren die thuis wonen. Dag en tijdstip in overleg. De thuisbegeleiding kan bestaan uit bijvoorbeeld: het overnemen van de verzorging, opvoedondersteuning, activiteiten ondernemen binnen en buitenshuis, een uitstapje ondernemen, werken aan het vergroten van de zelfredzaamheid etc.

Aanmelden of meer info

Samen kijken we naar jouw wensen

Heb je op basis van bovenstaande gegevens een keuze kunnen maken, of wil je meer informatie? Vul dan het contactformulier in. We doen er alles aan je zo snel mogelijk te antwoorden.

LET OP: WEES IN JE BERICHT ZO UITGEBREID MOGELIJK. WELKE DAGEN, HOEVEEL KINDEREN, TIJDEN ETC.

neem contact op

Wij helpen je graag.

Bij Merakel kijken we graag samen naar een oplossing die bij jouw kind en het gezin past. Heb je niet kunnen vinden wat je zocht? Wij helpen je graag.

(0228) 52 15 50
info@merakel.nl

P.J. Jongstraat 45
1614 LB Lutjebroek
Noord-Holland

IBAN: NL82RABO0117690910
KVK: 37123653
* IK WIL DONEREN *