Navigatie Link overslaanHome » Archief » Uitnodiging Open huis

Uitnodiging Open huis

vrijdag 30 augustus 2013

Kom langs!

Open huis bij Stichting Merakel

 

Bij Merakel de stichting van ouders voor ouders die een kind hebben met een verstandelijke en of meervoudige beperking, is het feest!

 

De nieuwe aanbouw is klaar en twee splinternieuwe aangepaste slaapkamers kunnen door rolstoelafhankelijke kinderen/jongeren met plezier worden gebruikt. Daarom is er op zondag 22 september a.s. een open huis van 14.00-17.00 waarbij iedereen van harte welkom is. Met behulp van vele sponsors en acties hebben we deze uitbreiding tot stand kunnen brengen. De NSGK (stichting gehandicapte kind) heeft o.a. ook een forse bijdrage toegekend. Kom met eigen ogen kijken wat we voor dit geld hebben kunnen doen! Velen dragen hun steentje bij en dat is fantastisch.

 

Stichting Merakel heeft ruim 6 jaar geleden haar deuren als logeerhuis geopend. Wij zijn ontstaan uit onze eigen ervaring als ouders en de vraag van ouders van kinderen die extra verzorging en begeleiding vragen. Ze weten dat het problematisch is om het kind bij familie, vrienden en bekenden te laten logeren.

 

Merakel is een echt (t) huis waar ouders hun kind met een gerust hart in een gezellige, huiselijke, kleinschalige omgeving laten logeren of een dag laten verblijven. De kinderen worden opgevangen en begeleid door onze deskundige medewerkers die ruime ervaring hebben in het bieden van de speciale aandacht en zorg die deze kinderen vragen. Deze vorm van zorg noemen we respijt zorg. Voor ouders is het fijn om even vrijaf te hebben. Door de respijtzorg van Merakel hebben ze even tijd om hun eigen batterij weer op te laden. Ouders houden het zo langer vol om voor hun kind te zorgen.

 

Wat ons zo bijzonder maakt?

Merakel is een kleine organisatie waardoor we flexibel kunnen inspelen op de zorg die kinderen (en ouders) nodig hebben. Elk kind is uniek en heeft soms een hele bijzondere zorgbehoefte. Als je kind het fijn heeft dan kun je ook even de zorg loslaten. Doordat het kleinschalig is zijn de lijnen kort en krijgen de kids veel individuele aandacht.

 

19 september informatie avond voor geïnteresseerden

De bezuinigingen in de zorg treffen ook de ouders en kinderen van Merakel.  De gemeenten worden verantwoordelijk voor de respijtzorg die Merakel nu nog biedt vanuit de AWBZ. Voor mensen die geïnteresseerd zijn in deze ontwikkeling of betrokkenen zijn bij dit onderwerp organiseren wij samen met platform Verstandelijk gehandicapten een informatie avond. Geef je op!  

 

Medewerkers en vrijwilligers zetten zich hard in voor een schitterend verblijf bij Merakel. Telkens weer. Een vrijwilliger typeerde het mooie werk van Merakel met de volgende woorden:  

 

Het Merakel is bijzonder

Ziet ieder kind als een wonder

Liefde en zorg geven is een pracht

Als een kind weer naar je lacht

En een heerlijk bonbonnetje maakt mij blij

Dank voor jullie vertrouwen ook  in mij

 

Voor meer informatie:

Logeerhuis Merakel

P.J. Jongstraat 45

1614 LB Lutjebroek

Telefoon 0228-521550

info@merakel.nl

www.merakel.nl