Navigatie Link overslaanHome » Archief » Informatie avond transitie

Informatie avond transitie

vrijdag 30 augustus 2013

Wat komt er op ons af?

 

Gemeenten worden verantwoordelijk voor het organiseren van individuele begeleiding, dagbesteding en logeren. Daarnaast krijgen zij de taak om de ‘Participatiewet’ uit te voeren en de jeugdzorg. Op dit moment wordt het regeerakkoord verder uitgewerkt, maar de contouren zijn al zichtbaar en worden de eerste concept wetteksten geschreven. Dit najaar zullen de wetsvoorstellen WMO, Jeugdzorg en de Participatiewet in de Tweede Kamer behandeld worden. Ook gemeenten zijn volop bezig om zich voor te breiden op de decentralisaties.

Deze ontwikkelingen zullen grote gevolgen hebben voor mensen met een verstandelijke beperking. Platform VG en stichting Merakel vinden het belangrijk dat u hiervan op de hoogte bent. Daarom nodigen wij u van harte uit voor een informatieve bijeenkomst waar u wordt bijgepraat, maar waar we ook graag van u horen wat uw ervaringen met uw gemeenten zijn.

 

Voor wie
De bijeenkomst is bedoeld voor ouders/familieleden van mensen met een verstandelijke beperking, belangenbehartigers, leden van cliëntenraden van instellingen, WWB-cliëntenraden en Wmo-adviesraden.

 

Wanneer en waar
Donderdag 19 september
Café de Paus, P.J. Jongstraat 96, 1614LH Lutjebroek

 

Programma  
19.15 - 19:30 uur       Inloop en ontvangst
19:30 – 20:30 uur       Informatie over o.a. de decentralisatie van begeleiding, persoonlijke                                              verzorging, dagbesteding, logeren en de Participatiewet 
20:30 – 20:45 uur       Pauze
20:45 – 21:30 uur       Discussie en ervaringen delen

 

Meer informatie en aanmelden
Deelname is kosteloos. U kunt zich tot 15 september aanmelden via info@merakel.nl of telefonisch bij stichting Merakel 0228-521550.